Frequently Asked Questions

Wat is een Escape Game of Escape Room ?

Escape Games (of Escape Rooms) leveren een unieke groepservaring. Het zijn spellen waar je problemen en raadsels moet oplossen tegen de klok. Je krijgt 1 uur de tijd om alle deuren en sloten te openen, samenwerken en een nieuwsgierige geest zijn dus cruciaal. 

Wie kan het spel spelen ?

Iedereen. Je kan het spel spelen met familie en vrienden voor een uurtje spanning en plezier. Maar je kan het evengoed met collega's spelen en al spelenderwijs ondervinden hoe jullie als team samenwerken en problemen oplossen.

Is er een minimumleeftijd om te mogen spelen ?

Iedereen is welkom maar we schatten in dat ons spel voor kinderen jonger dan 15 jaar minder geschikt is vanwege de moeilijkheidsgraad van de puzzels. Spellenliefhebbers jonger dan 18 jaar zien we sowieso graag vergezeld door een volwassene. 

Hoe moeilijk is Escape the Cabin ?

Het spel is ontworpen om met 3 tot 6 spelers te kunnen spelen. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld, wat zoveel betekent als, je hoeft geen kernfysicus of allesweter te zijn om tijdig buiten te geraken, je hoeft zelfs geen enkele voorkennis te hebben maar het is uiteraard een spel, een spel dat je zal uitdagen en je zal wel degelijk je best moeten doen om tijdig buiten te geraken. 

Moeten we speciale kledij aanhebben ?

Neen, zeker niet. Doe gewoon makkelijk zittende kledij aan die vuil mag worden.

Moeten we iets anders meebrengen ?

Helemaal niet, ter plekke zullen we jullie ook vragen om GSM's, Smartphones en Tablets, aanstekers en dergelijke veilig achter te laten in onze ontvangstruimte.

 

Is jullie Escape Game veilig ?

Uiteraard, jullie hoeven geen halsbrekende toeren uit te halen en er is steeds iemand aanwezig in een nabije ruimte die jullie avonturen volgt via de camera. Jullie kunnen ook steeds assistentie vragen mocht dit nodig zijn.  

 

 

Is Escape the Cabin toegankelijk voor mensen in een rolstoel ?

Mensen in een rolstoel zijn welkom en kunnen een deel van de puzzels oplossen maar onze escape game is niet ontworpen voor mensen met een rolstoel en is daarom niet volledig rolstoeltoegankelijk. 

Moeten we nog iets anders weten ?

 Hmmm, even denken...

- Kom zeker op tijd, liefst zo'n 10 minuutjes op voorhand.

- Zoals de meeste escape games is onze escape game ook zo gebouwd dat je niks hoeft te forceren of stuk te    maken om puzzels op te lossen.

- Gebruik je gezond verstand en maak er een unieke belevenis van !